Τι είναι η εκπαιδευτική ρομποτική;

Σε πάρα πολλές χώρες η ρομποτική έχει κάνει την εμφάνιση της σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

  Η εκπαίδευση STEM είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με την εκπαιδευτική ρομποτική, καθώς συνδυάζει και αξιοποιεί την τεχνολογία και τα μαθηματικά. Οι μαθητές γίνονται κατασκευαστές των δικών τους ρομπότ με χρήση δομικών υλικών, κινητήρων και αισθητήρων.

  Εκτός από την εκμάθηση κατασκευής ρομπότ, οι μαθητές μαθαίνουν και να τα προγραμματίζουν δίνοντας τους κίνηση, μέσω ειδικών λογισμικών, εισχωρώντας με αυτό τον τρόπο στο κόσμο της πληροφορικής.

  Συνειδητοποιούν ότι με την χρήση της εκπαιδευτικής διαδικασίας STEM οι γνώσεις τους συνδέονται με το μέλλον τους καθώς και με το μέλλον ολόκληρου του κόσμου.

  Οι επιπτώσεις της εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι θετικές και στο συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα πέρα από το γνωστικό. Οι μαθητές που ασχολούνται με την εκπαιδευτική ρομποτική μαθαίνουν να έχουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση για τις δυνατότητές τους.

  H ομαδική δουλεία βοηθάει τα παιδιά να νιώσουν οικεία μέσα σε μία ομάδα, βάζοντας το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

Ωφέλη από τα μαθήματα ρομποτικής

  1. Η ρομποτική για παιδιά αποτελεί μια πολύ ευχάριστη δραστηριότητα
  2. Τα παιδιά αξιοποιούν πολύ ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους.
  3. Γνωρίζουν τις βασικές αρχές του αυτοματισμού και της ρομποτικής με αποτέλεσμα να έχουν πολύ καλύτερη αντίληψη της λειτουργίας των διαφόρων συσκευών που χρησιμοποιούν αυτοματισμούς.
  4. Μέσα από τα μαθήματα ρομποτικής για παιδιά, οι μαθητές μαθαίνουν προγραμματισμό, γνώση η οποία θα τους είναι πολύ χρήσιμη στο γυμνάσιο και στο λύκειο και αργότερα στο πανεπιστήμιο.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΤΟ !!!!