BABY ROBO - Age: 4-6

Στο πρόγραμμα σπουδών “BABY ROBO”, το παιδί θα μάθει πολλές βασικές έννοιες του προγραμματισμού, ολοκληρώνοντας τις προκλήσεις των μαθημάτων, που ενθαρρύνουν την εμπλοκή με το ρομπότ και τις κάρτες ιστοριών.

Διαθέτει πολλά σενάρια και ιστορίες που κάνουν τη μάθηση διασκεδαστική. Τα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες, ώστε να μάθουν να συνεργάζονται για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την ιστορία τους. 

ROBOKIDS START - Age: 6-7

Στο πρόγραμμα σπουδών “ROBOKIDS START”, μέσω του εκπαιδευτικού πακέτου της Lego Education “WEDO 2.0”, οι μαθητές βελτιώνουν σταδιακά τις ικανότητες τους στα πεδία των φυσικών επιστημών, της μηχανικής, της τεχνολογίας και του προγραμματισμού.

Η δημιουργία κατασκευών σε φυσικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τον προγραμματισμό μέσω ειδικόύ λογισμικού (drag & drop), επιτρέπει στους μαθητές να αναπτύξουν αλγοριθμικό τρόπο σκέψης. 

ROBOKIDS BASIC - Age: 7-8

Το πρόγραμμα σπουδών “ROBOKIDS BASIC” εστιάζει στην μηχανική, χωρίς να “αφήνει πίσω” τον προγραμματισμό. Οι μαθητές διδάσκονται την χρήση των γραναζιών, κατασκευάζοντας περίπλοκά για την ηλικία τους ρομπότ. 

ROBOKIDS PRO - Age: 8+

Η Scratch είναι μία γλώσσα οπτικού προγραμματισμού διεθνώς γνωστή και αναγνωρισμένη.

Τα παιδιά από την ηλικία των 8 ετών μαθαίνουν να την χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες κινουμένων σχεδίων, παιχνίδια αλλά και να δουν την κατασκευή που δημιουργησαν μέ το  Wedo 2.0 να ζωντανεύει σε πραγματικό χρόνο δίνοντας της κίνηση.  

ROBO NEXTGEN - Age: 9-10

Το πρόγραμμα σπουδών “ROBO NEXTGEN” είναι ειδικα σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 9-10 ετών. Πραγματοποιείται εισαγωγή στον προγραμματισμό, εξοικείωση με το περιβάλλον του προγραμματισμού σε διάφορα λογισμικά και εκμάθηση των βασικών δομών προγραμματισμού.

Οι μαθητές διδάσκονται βασικές αλλά και μερικώς προχωρημένες τεχνικές που θα τους επιτρέψει να προγραμματίσουν αυτόνομα ρομπότ, arcade games, mobile apps, καθώς να να εξοικειωθούν με το virtual programming. 

ROBO BASIC - Age: 10-12

Στο πρόγραμμα σπουδών “ROBO BASIC” δίνεται έμφανση στην ευφυία του ρομπότ και στην μηχανική, μέσω των εκπαιδευτικών πακέτων της Lego Education “Mindstorms EV3” & “Mindstorms Robot Inventor”. Οι μαθητές μέσω πολύπλοκων αλγορίθμων κατανοούν βιωματικά έννοιες όπως: απόσταση, χρόνος, ταχύτητα κ.α.

Οι κατασκευές τους δημιουργούνται βήμα-βήμα αυξάνοντας σταδιακά τις δεξιότητες τους στη μηχανική καθώς αποκτούν μεγαλύτερη εξοικείωση με τα δομικά στοιχεία που τους παρέχονται.

ROBO ADVANCED - Age: 12-14

Στο πρόγραμμα σπουδών “ROBO ADVANCED” οι MASTER πλέον μαθητές συνθέτουν πολύπλοκα προγράμματα και κατασκευές, με στόχο να επιλύσουν διάφορα projects που θα τους ζητηθούν. Κάθε μαθητής αναλαμβάνει συγκεκριμένες αρμοδιότητες όπως ακριβώς συμβαίνει και σε μια επιχείρηση.

Ο προγραμματισμός πραγματοποιείται από αναγνωρισμένη γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου, προετοιμάζοντας τους μαθητές για τον πραγματικό κόσμο και σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα των κατασκευών, είναι ελέυθεροι να απελευθερούσουν την δημιουργικότητα τους, την εφευρετηκότητα τους και παράλληλα να κατανοήσουν έννοιες με τρόπο συναρπαστικό.

ROBO RACE - Age: 11+

Με στόχο την συμμετοχή της ομάδας IRONBRICK σε τοπικούς, πανελλαδικούς ή διεθνείς διαγωνισμούς, τα μέλη της προετοιμάζονται για τους διαγωνισμούς δουλεύοντας πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα που θα τους δοθεί.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα παιδιά που έχουν περάσει από το “ROBO BASIC”, έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους μέσα στην προβλεπόμενη ημερομηνία και μέχρι εξαντλήσεων των θέσεων (10 άτομα).

ARDUINO WORLD - Age: 14+

Το Arduino (https://www.arduino.cc/) είναι ένας μικροελεγκτής μονής πλακέτας, δηλαδή μια απλή μητρική πλακέτα ανοικτού κώδικα με ενσωματωμένο μικροελεγκτή και εισόδους/εξόδους, η οποία μπορεί να προγραμματιστεί με τη γλώσσα Wiring (ουσιαστικά πρόκειται για τη γλώσσα προγραμματισμού C++ και ένα σύνολο από βιβλιοθήκες, υλοποιημένες επίσης στην C++ ).

Οι μαθητές εισέρχονται στον κόσμο του Arduino μέσω δραστηριοτήτων, κατανοούν τον τρόπο λειτουργίας του και μαθαίνουν να προγραμματίζουν ενσωματωμένα συστήματα.

CODING I - Age: 11+

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τα προηγούμενα επίπεδα γνώσεων, οι μαθητές μπορούν πλέον να προχωρήσουν σε κάτι πιο εξελιγμένο και επαγγελματικό μαθαίνοντας να προγραμματίζουν με πραγματικές γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιούνται παγκόσμια.

Στο πρόγραμμα σπουδών “CODING I” οι μαθητές διδάσκονται την γλώσσα προγραμαμτισμού python μαθαίνοντας να γράφουν απλά αλλά και σύνθετα προγράμματα. 

CODING II DB - Age: 13+

Δημιουργήστε προγραμματίζοντας με SQL, βάσεις δεδομένων και επεξεργαστείτε μόνοι σας τα δεδομένα. Ανακτήστε πληροφορίες μέσα από ερωτήματα και εμπλουτίστε τις γνώσεις σας με πιο σύνθετα ερωτήματα υλοποιόντας διάφορα projects, ώστε να μπορείτε να ανακτήσετε συγκεκριμένες πληροφορίες από την βάση δεδομένων σας.

Θα μπορείτε να δημιουργείτε μία φόρμα για την εισαγωγή, τροποποίηση και τη διαγραφή εγγραφών και δεδομένων από τις εγγραφές.

Θα είστε σε θέση να δημιουργείτε συνήθεις εκθέσεις/αναφορές και να προετοιμάζετε περιεχόμενο προς εκτύπωση ή προς ηλεκτρονική διάθεση.

Μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στο τηλέφωνο 23210 55532 για οποιαδήποτε απορία ή διευκρινηση. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να σας αναλύσουμε κάθε πρόγραμμα μας ξεχωριστά.