bootstrap table

Μαθήματα Σουηδικών

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Computer.Gr σε συνεργασία με άρτια εκπαιδευμένους καθηγητές και χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, οπτικοακουστικού υλικού αλλά και το ευχάριστα διαμορφωμένο περιβάλλον, βοηθούν όσους επιθυμούν είτε να εξερευνήσουν τη γλώσσα αυτής της χώρας, είτε γιατί αποφάσισαν να μετακομίσουν στη Σουηδία.

Xώρα με ισχυρή οικονομία και με πρόσφορη αγορά εργασίας ιδίως στα επαγγέλματα υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές, γενικό προσωπικό υγείας), κοινωνικών επιστημών (μηχανικοί) αλλά και όσους ενδιαφέρονται για εργασία σε χώρους εστίασης (μάγειροι, προσωπικό εξυπηρέτησης), ή ακόμα και άτομα τα οποία αποφάσισαν να ασχοληθούν με το πρόβλημα των προσφύγων μέσω των AsylumSeekers.

«Swedish Week» ή αλλιώς η «Σουηδική εβδομάδα», ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την EURES Sweden αναζητεί στον ελληνικό χώρο (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) άτομα αυτών των ειδικοτήτων προκειμένου να εργαστούν και να ζήσουν στη Σουηδία.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ στην Σουηδία που παρέχονται σε μεγάλο πλήθος ειδικοτήτων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Τα ταχύρυθμα τμήματα διάρκειας 50 ωρών ο κάθε κύκλος, απευθύνονται σε Φοιτητές, Ιατρούς, Νοσοκόμους, Μηχανικούς, Μάγειρες, Οδηγούς και πληθώρα άλλων ειδικοτήτων με κόστος 4€/ώρα σε τμήματα άνω των 6 ατόμων.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Trade Forum) στον τομέα της εφαρμογής των Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας (Information and Communication Technologies) η Σουηδία αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές. Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Computer.Gr σε συνεργασία με άρτια εκπαιδευμένους καθηγητές και χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, οπτικοακουστικού υλικού αλλά και το ευχάριστα διαμορφωμένο περιβάλλον, βοηθούν όσους επιθυμούν είτε να εξερευνήσουν τη γλώσσα αυτής της χώρας, είτε γιατί αποφάσισαν να μετακομίσουν στη Σουηδία, μία χώρα με ισχυρή οικονομία και με πρόσφορη αγορά εργασίας ιδίως στα επαγγέλματα υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές, γενικό προσωπικό υγείας), κοινωνικών επιστημών (μηχανικοί) αλλά και όσους ενδιαφέρονται για εργασία σε χώρους εστίασης (μάγειροι, προσωπικό εξυπηρέτησης), ή ακόμα και άτομα τα οποία αποφάσισαν να ασχοληθούν με το πρόβλημα των προσφύγων μέσω των AsylumSeekers. Στα πλαίσια της «Swedish Week» ή αλλιώς η «Σουηδική εβδομάδα», ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την EURES Sweden αναζητεί στον ελληνικό χώρο (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) άτομα αυτών των ειδικοτήτων προκειμένου να εργαστούν και να ζήσουν στη Σουηδία. Παράλληλα, ο μεγάλος αριθμός πτυχίων (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών) που προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ στην Σουηδία σου εξασφαλίζουν ένα επιπλέον και παγκοσμίως αναγνωρισμένο εφόδιο για την ακαδημαϊκή σου καριέρα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκμάθησης Σουηδικής γλώσσας βασίζεται στο κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για την ξενόγλωσση εκπαίδευση και συγκεκριμένα στην on-lineπλατφόρμα εκμάθησης Σουηδικής γλώσσας που έχει αναπτύξει η Σουηδική Ακαδημία σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης Swedish Institute και υποχρεωτικά εφαρμόζεται σε όλες τις πόλεις και τις κοινότητες της Σουηδίας όταν διδάσκουν Σουηδικά σε ξένους

ΤΡΕΙΣ ΚΥΚΛΟΥΣ.


1oς ΚΥΚΛΟΣ: A1-A2 με 50 ώρες
2oς ΚΥΚΛΟΣ: B1 με επιπλέον 50 ώρες
3ος ΚΥΚΛΟΣ: B2 με επιπλέον 64 ώρες

Mobirise

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκμάθησης της Σουηδικής γλώσσας αποτελεί μία επαναστατική μέθοδο εκπαίδευσης σε μετανάστες από την ακαδημία Σουηδικής γλώσσας και είναι ενιαία σε όλες τις πόλεις της Σουηδίας.

» Παρέχει απεριόριστη πρόσβαση βασισμένη στο προσωπικό πρόγραμμα του ενδιαφερόμενου. Παρακολούθησε από οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή έχεις ελεύθερο χρόνο, όποιο από τα online μαθήματα σε ενδιαφέρει.

» Μαθήματα για όλους, Online video tutorials για όλες τις νέες τεχνολογίες, για όλα τα επίπεδα και όλες τις δεξιότητες. Βρες αυτό που σε ενδιαφέρει!

» Μείωσε το κόστος καθώς δεν χρειάζεται να πληρώσεις μεμονωμένα για κάθε ένα μάθημα. Ξεκίνα τη συνδρομή σου και απόκτησε πρόσβαση σε ΟΛΑ τα online μαθήματα χωρίς να ξοδεύεις μία περιουσία.

» Μάθε από τους καλύτερους. Εξειδικευμένοι εισηγητές είναι εδώ για να σε βοηθήσουν να μάθεις αυτό που χρειάζεσαι μέσω online training. Γιατί να προσπαθείς μόνος?

Ναι! Τα πτυχία Swedex είναι αναγνωρισμένα από την επίσημη κρατική ακαδημία Σουηδικής γλώσσας. Υπάρχουν δύο κατηγορίες όσον αφορά τα πτυχία στη Σουηδική γλώσσα:

» Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας Swedex
» TISUS (Test in Swedish for University Studies)

Σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες τα διπλώματα που προσφέρονται στην σουηδική γλώσσα διαβαθμίζονται ως εξής:
Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς Διπλώματα Σουηδικών


Α2«Swedex A2


B1«Swedex B1


B2«Swedex B2


Οι εξετάσεις για τα πτυχία Swedex επιπέδου Α2 και Β1, Β2 πραγματοποιούνται κάθε Μάιο και Δεκέμβριο. Όσον αφορά το πτυχίο TISUS οι εξετάσεις πραγματοποιούνται και πάλι δύο (2) φορές το χρόνο, αλλά από τη Σουηδική Πρεσβεία. Υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν, να δώσουν τη συγκεκριμένη εξέταση στη Σουηδία. Οι ημερομηνίες εξετάσεων, ο τόπος των εξετάσεων και τα εξεταστικά κέντρα ανακοινώνονται από την Swedex, στο διαδικτυακό τόπο Folkuniversitetet.se. Επίσης μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα μας, στο Cschool.gr

Καθώς ο χρόνος είναι πολύτιμος, μια νέα ξένη γλώσσα απαιτείται να μπορεί να προσαρμοστεί στην καθημερινότητά. Με αυτόν το στόχο, τα μαθήματα που προσφέρονται από την συγκεκριμένη πλατφόρμα εκμάθησης έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν τον χρόνο που απαιτείται και να κάνουν την εκμάθησή της εύκολη και διασκεδαστική. Για τη σωστή εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας η πιο συχνή σειρά βημάτων που ακολουθείται είναι αρχικά η βελτίωση της ικανότητας της ακρόασης, ακολουθεί της ομιλίας, έπειτα της ανάγνωσης και τέλος της γραφής. Πρέπει να υπάρχει διάθεσή του χρόνο από τη μεριά του ενδιαφερόμενου να διεργασθεί τα γλωσσικά ερεθίσματα, πάντα υπό την καθοδήγηση και την βοήθεια του εκπαιδευτή. Το αυθεντικό ακουστικό υλικό αλλά και γενικότερα η ύλη η οποία θα δίνεται από τον διδάσκοντα τόσο σε ηλεκτρονική μορφή εγγράφου, όσο και σε μορφή Online εξάσκηση μέσα στην πλατφόρμα κατάρτισης, ενισχύουν την ιδιαίτερη ικανότητα του εκπαιδευομένου στην εκμάθηση στοχευμένα και με εντατικό τρόπο.

»Πρώτη επαφή δια ζώσης με τον καθηγητή, προκειμένου να γίνει εισαγωγή στην γλώσσα των Σουηδικών.

»Καθοδήγηση και διανομή ηλεκτρονικού υλικού – βιβλία - από τον εκπαιδευτή προς τον εκπαιδευόμενο, προκειμένου να έχει και ο ίδιος το υλικό που θα χρειαστεί κατά την διαδικασία εκμάθησης. 

»Καθοδήγηση από τον εκπαιδευτή στον χώρο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκμάθησης της Σουηδικής Γλώσσας.

»Εξάσκηση της γλώσσας σε όλα τα στάδια, επίπεδα, αλλά και με όποιον τρόπο επιθυμεί ο εκπαιδευόμενος.

Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία και κλείστε ραντεβού στο 2321055532 με τον ειδικό της Σουδικής Γλώσσας ώστε να εισαχθείτε στο κατάλληλο τμήμα. Ελάχιστος Αριθμός Ατόμων για έναρξη τμήματος: 6 άτομα

Επικοινωνία

Μαθήματα Σουηδικής Γλώσσας στο Computer.Gr
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας επισκεφθείτε στις εγκαταστάσεις μας Μαραγκουδάκη 8, να μας καλέσετε στο 2321055532, καθημερινά 10.00-14.00, 18.00-21.00 και Σάββατο 10.00-14.00  ή να στειλετε μήνυμα εδώ.

About Swedex

Χρειάζεστε να αποδείξετε ότι γνωρίζεται Σουηδικά? Η Swedex σας δίνει αυτή τη δυνατότητα! Η Swedex είναι μία διεθνώς έγκυρη πιστοποίηση στα Σουηδικά ως ξένη γλώσσα που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Folkuniversitetet, και μπορεί να ληφθεί από οποιονδήποτε ο οποίος δεν έχει τη σουηδική ως μητρική γλώσσα. Σχετίζεται με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες, την κλίμακα δηλαδή του Συμβουλίου της Ευρώπης όσον αφορά την εκμάθηση ξένων γλωσσών, ενώ από το 2011 με μετά, υπάρχει η δυνατότητα πιστοποίησης σε τρία (3) επίπεδα γνώσεων: Α2, Β1 και Β2.
Η Swedex παρέχει πρακτικές σε όλες τις γλωσσικές δεξιότητες:
 • Ομιλία
 • Ανάγνωση
 • Ακοή
 • Γραφή
Η πιστοποίηση Swedexcertifikat η οποία παρέχετε με την επιτυχή έκβαση των εξετάσεων είναι ένα πολύτιμο έγγραφο το οποίο τεκμηριώνει την ικανότητα επικοινωνίας στη Σουηδική γλώσσα και επομένως προσφέρει επιπλέον προσόντα κατά την αξιολόγηση στις προσλήψεις.
Η πιστοποίηση Swedex:
 • Είναι μια διεθνής πιστοποίηση στα Σουηδικά ως ξένη γλώσσα.
 • Είναι μια διαδικασία εξέτασης της Σουηδικής γλώσσας η οποία αναγνωρίζεται από το Σουηδικό Ινστιτούτο.
 • Είναι ένα πρόγραμμα της ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος SOCRATES (lingua II)
 • Ελέγχει όλες τις γλωσσικές δεξιότητες και πρακτικές αυτής
 • Σχετίζεται με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες
 • Διατίθεται σε τρία επίπεδα: Α2, Β1 και Β2
 • Μπορούν να ληφθεί τόσο εντός όσο και εκτός της Σουηδίας, ανάμεσα σε 92 πόλεις, σε 32 χώρες.
 • Είναι μια ανεξάρτητη εξέταση πιστοποίησης που μπορεί να ληφθεί χωρίς να επηρεάζεται από τον τρόπο εκμάθησης της Σουηδικής γλώσσας.

Εξετάσεις - Κανονισμοί Εξετάσεων:

Διοικητικό όργανο για την εξέταση
Η πιστοποίηση Swedex είναι ένα σύνολο από εξετάσεις στα σουηδικά ως ξένη γλώσσα στα επίπεδα Α2, Β1 και Β2, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης Αναφοράς για τις ξένες γλώσσες (ΚΕΠΑ). Οι εξετάσεις πιστοποίησης είναι ανεξάρτητες από την διαδικασία των μαθημάτων. Η πιστοποίηση Swedex αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια του "Lingua 2 project" το οποίο και ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2003. Το project συντονίστηκε από το ICC - The International Language Association σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Folkuniversitetet, το Σουηδικό Ινστιτούτο στη Σουηδία αλλά και το Πανεπιστήμιο του Łódź στην Πολωνία. Στο project αναπτύχθηκαν προδιαγραφές, μορφές εξέτασης αλλά και εικονικές εξετάσεις πιστοποίησης. Το ICC κατέχει όλα τα πνευματικά δικαιώματα του project για όλους τους εταίρους, ενώ το Folkuniversitetet έχει το δικαίωμα χρήσης. Το Folkuniversitetet φέρει την ευθύνη για την δομή και τη δοκιμή των νέων εξετάσεων, τη διαχείριση αυτών, καθώς επίσης και την έκδοση συμφωνιών άδειας με τα τοπικά εξεταστικά κέντρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η έγκυρη αποστολή του υλικού εξέτασης, η έκδοση των αποτελεσμάτων αλλά και των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας.
Μορφή των εξετάσεων
Η εξέταση περιλαμβάνει διαφορετικές μορφές σε όλα τα επίπεδα:
 1. Κατανόηση ανάγνωσης
 2. Κατανόηση προφορικού λόγου
 3. Λεξιλόγιο και γραμματική (μόνο στο επίπεδο Α2 και Β1)
 4. Παραγωγή κειμένου (έκθεση)
 5. Προφορική επικοινωνία
Οι μορφές 1-4 υλοποιούνται σε ομαδικές εξετάσεις. Η προφορική εξέταση για το επίπεδο Α2 υλοποιείται με τη μορφή της ατομικής εξέτασης, ενώ αντίθετα η προφορική εξέταση για το επίπεδο Β1 και Β2 υλοποιείται σε ζεύγη. Η μορφή εξέτασης και οι περιγραφές των επιμέρους μορφών βασίζονται στις προδιαγραφές.
Εξεταστικά κέντρα
Μόνο τα ιδρύματα που έχουν λάβει άδεια για τη διαχείριση Swedex μπορούν να φιλοξενήσουν τις εξετάσεις πιστοποίησης. Οι απαιτήσεις τις οποίες ένα ίδρυμα πρέπει να πληρεί προκειμένου να λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο περιγράφονται στις Κατευθυντήριες γραμμές (Guidelines).
Παραγωγή εξετάσεις και προσδιορισμός των αποτελεσμάτων
Η εξεταστέα ύλη είναι δομημένη από το πανεπιστήμιο Folkuniversitetet και οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στα εξεταστικά κέντρα που έχουν αδειοδοτηθεί από τη Swedex. Οι κανονισμοί εξέτασης και οι κατευθυντήριες γραμμές για τη διεξαγωγή των εξετάσεων είναι δεσμευτικές νομικά. Τα πτυχία Swedex είναι αναγνωρισμένα από την επίσημη κρατική ακαδημία Σουηδικής γλώσσας. Υπάρχουν δύο κατηγορίες όσον αφορά τα πτυχία στη Σουηδική γλώσσα:
 • Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας Swedex
 • TISUS (Test in Swedish for University Studies)
Σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες τα διπλώματα που προσφέρονται στην σουηδική γλώσσα διαβαθμίζονται ως εξής:
Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς Διπλώματα Σουηδικών

Α2
B1
B2
C1

Swedex A2
Swedex B2
Swedex B2
TISUS
Swedex A2
Αποτελεί την εισαγωγή στη στοιχειώδη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα, μαθαίνοντας τις βασικές γραμματικές και συντακτικές δομές. Απλές, καθημερινές συζητήσεις, τηλεφωνική συνομιλία, επαφή σε μία γνωριμία, αλλά, η διατύπωση ερωτήσεων ερωτήσεις αλλά και μία πρώτη επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα στη Σουηδία είναι μερικές από τις δυνατότητες που έχει ο σπουδαστής του επιπέδου αυτού.
Swedex B1
Στόχος είναι η βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των σπουδαστών σε όλους τους τομείς. Βελτίωση της προφοράς, εμπλουτισμός λεξιλογίου, αλλά και εξοικείωση με πιο σύνθετες συντακτικές και γραμματικές δομές της γλώσσας.
Swedex B2
Επικοινωνία με μεγαλύτερη άνεση ακόμα και με Σουηδούς συνομιλητές και εξοικείωση με πιο απαιτητικές δομές του γραπτού λόγου όπως την ανάπτυξη επιχειρημάτων.
TISUS – C1
Αναγνωρίζεται από όλα τα Πανεπιστήμια στη Σουηδία και η κατοχή του αποτελεί προϋπόθεση για την εισαγωγή των σπουδαστών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Αποτελεί επίπεδο στο οποίο οι σπουδαστές μπορούν να κατανοήσουν πιο απαιτητικά κείμενα, αλλά και να χρησιμοποιήσουν το γραπτό και προφορικό λόγο με μεγάλη ευκολία και ευελιξία σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό περιβάλλον.
Δικαίωμα στις εξετάσεις πιστοποίησης
Σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις ξένες γλώσσες, άτομα με γνώση της σουηδικής γλώσσας σε επίπεδο ισοδύναμο με αυτό του Α2, Β1 ή Β2, αντίστοιχα, είναι τουλάχιστον 14 ετών, και δεν έχουν τη σουηδική ως μητρική τους γλώσσα, μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης Swedex. Σε κάθε άλλη περίπτωση και μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να ζητηθεί από τη Swedex η συμμετοχή στις εξετάσεις.
Έναρξη για την εξέταση
Οι αιτήσεις για την πιστοποίηση Swedex αποστέλλονται στο τοπικό κέντρο εξέτασης. Αντίθετα, αιτήσεις μεμονωμένων υποψηφίων για την εξέταση πρέπει να φθάσουν στη Swedex το αργότερο μία εβδομάδα πριν από την ημέρα της εξέτασης. Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στις εξετάσεις καθορίζεται από το τοπικό κέντρο. Οι ημερομηνίες τηρούνται αυστηρά.
Εξεταστέα ύλη
Η εξεταστέα ύλη είναι ιδιοκτησία των Folkuniversitetet και Swedex και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή σε πανομοιότυπο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληροφορίες ή πρακτική εφαρμογή.
Αποκλεισμός από τις εξετάσεις
Όποιος παραβαίνει τις διατάξεις εξέτασης με διάφορους τρόπους, όπως η αντιγραφή από συνυποψήφιο και όχι μόνο, η χρήση απαγορευμένων υλικών ή βοηθά τους άλλους υποψηφίους κατά την διαδικασία της εξέτασης, δεν θα αξιολογούνται και θα αποκλείονται από την διαδικασία. Εάν εκ των υστέρων αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει λόγος αποκλεισμού, η Swedex έχει το δικαίωμα να αξιολογήσει το έγγραφο ως «ΑΠΟΤΥΧΙΑ». Οι απόψεις του εν λόγω υποψηφίου (ες) ερωτώνται σε κάθε περίπτωση πριν από τη λήψη της απόφασης.
Aπόσυρση
Οι υποψήφιοι που δεν έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία της εξέτασης για διάφορους λόγους, πρέπει να εκ νέου να συμμετάσχουν στην διαδικασία χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει το προηγούμενο παράβολο συμμετοχής. Σε περιπτώσεις που ένας υποψήφιος αποσύρεται από την διαδικασία των εξετάσεων λόγω ασθένειας, πρέπει να υποβάλλει το ιατρικό πιστοποιητικό στο εξεταστικό κέντρο το αργότερο μία εβδομάδα μετά το πέρας των εξετάσεων πιστοποίησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις το παράβολο το οποίο έχει καταβληθεί μεταφέρεται ισχύει για την επόμενη επιθυμητή διαδικασία εξέτασης γλωσσομάθειας.
Αξιολόγηση και Αποτελέσματα
Η κατανόηση γραπτού λόγου, η κατανόηση προφορικού λόγου, το λεξιλόγιο και η γραμματική στην διαδικασία αξιολόγησης για τα επίπεδο Α2 και Β1 βαθμολογούνται με επιπλέον πόντους ανάλογα με τον αριθμό των σωστών απαντήσεων. Η αξιολόγηση των γραπτών και των προφορικών εξετάσεων γίνεται σύμφωνα με τα καθιερωμένα κριτήρια. Στα επίπεδο Α2 και Β1 οι βαθμολογίες για τα επίπεδα κατανόησης ανάγνωσης, κατανόησης προφορικού λόγου, του λεξιλογίου και της γραμματικής αθροίζονται (συμψηφισμός). Το επίπεδο με την χαμηλότερη βαθμολογία μπορεί να αντισταθμιστεί με το αντίστοιχο της μεγαλύτερης βαθμολογίας. Ο ελάχιστος βαθμός επιτυχίας είναι 60%. Αυτό πρέπει να επιτευχθεί τόσο στο γραπτό και στο προφορικό μέρος. Η τελική αξιολόγηση γίνεται με βάση την ακόλουθη κλίμακα: Fail, Pass, Pass with credit, Distinction. Στο επίπεδο Β2 η διαδικασία της εξέτασης περιλαμβάνει τέσσερα (4) διαφορετικά μέρη: Κατανόηση προφορικού λόγου, κατανόηση γραπτού λόγου, προφορική εξέταση και γραπτή εξέταση. Σε κάθε ένα από αυτά, ο συμμετέχων μπορεί να βαθμολογηθεί ξεχωριστά με Pass, Minimum Requirement ή και Fail. Προκειμένου να ολοκληρώσει με επιτυχία και να οδηγηθεί στην πιστοποίηση, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να επιτύχει το επίπεδο Pass σε τουλάχιστον τρία (3) μέρη και το επίπεδο Minimum Requirement στο πολύ ένα (1) μέρος, χωρίς να έχει σημασία σε ποιο μέρος ο υποψήφιος έλαβε τις παραπάνω βαθμολογίες. Η τελική εκτίμηση αποτελέσματος για το επίπεδο Β2 είναι ΕΠΙΤΥΧΙΑ ή ΑΠΟΤΥΧΙΑ.
Πιστοποιητικό
Στις περιπτώσεις που ο υποψήφιος ολοκληρώσει με επιτυχία το σύνολο του κύκλου εξετάσεων αποκτά ένα πιστοποιητικό, το οποίο εκδίδεται από την Swedex. Μεταφέρει τα λογότυπα της Folkuniversitetet, του Σουηδικού Ινστιτούτου καθώς και της Διεθνής Διάσκεψης Πιστοποιητικών (Certificate Conference). Σε περίπτωση απώλειας πιστοποιητικού, μπορεί να ληφθεί ένα αντίγραφο, με την αντίστοιχη διοικητική επιβάρυνση. Το νέο πιστοποιητικό αποτελεί γνήσιο αντίγραφο και επισημαίνονται τα στοιχεία και το αποτέλεσμα της εξέτασης. Ο κανονισμός αυτός ισχύει μόνο για μια περίοδο δέκα (10) ετών μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εξέτασης.
Επαν-εξέταση
Ολόκληρη η διαδικασία εξέτασης πιστοποίησης μπορεί να πραγματοποιηθεί εκ νέου όσο συχνά επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος, με την προϋπόθεση να έχουν περάσει έξι (6) μήνες από την πρώτη απόπειρα εξέτασης. Ωστόσο, δεν είναι επιτρεπτό να πραγματοποιηθεί εκ νέου εξέταση μόνο σε ένα επίπεδο εξέτασης, γραπτό ή προφορικό, ή ακόμα και σε ένα ατομικό έγγραφο. Η εξέταση μεμονωμένα, είτε η γραπτή είτε ή προφορική, μπορεί να επαναληφθεί μόνο στην περίπτωση που έχει διακοπεί λόγω ασθένειας. Η επανάληψη της διαδικασίας πιστοποίησης μπορεί να πραγματοποιηθεί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, τις οποίες έχει καθορίσει το εξεταστικό κέντρο.
Προσφυγές κατά των αποτελεσμάτων
Δεν είναι εφικτό να γίνει προσφυγή στο τελικό αποτέλεσμα της εξέτασης. Απόψεις σχετικά με τη διεξαγωγή ή τη διόρθωση του υλικού εξέτασης πρέπει να αποσταλούν στην Swedex εγγράφως εντός ενός μήνα από την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων.
Αρχειοθέτηση
Τα διορθωμένα γραπτά και τα φύλλα αξιολόγησης για τις προφορικές εξετάσεις αρχειοθετούνται από Swedex για έξι (6) μήνες μετά την εξέταση. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αρχειοθετούνται για 10 έτη.
Εγκυρότητα
Οι αναθεωρημένοι κανονισμοί εξετάσεων και οι κατευθυντήριες γραμμές για τη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης Swedex, τέθηκαν σε ισχύ στις 17 Αυγούστου του 2013 και ισχύουν μέχρι νεωτέρας.

Διεύθυνση
Μαραγκουδάκη 8
Σέρρες,T.K.621 22 


Επικοινωνία
»Μέσω Site
Email: info@cschool.gr
Τηλέφωνο: 23210 55532
Fax: 23210 55539