Παρακάτω παρουσιάζονται τα τμήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ανά επίπεδο.

Πραγματοποιείστε την εγγραφή σας επιλέγοντας "Φόρμα εγγραφής" στο τέλος της σελίδας.

GR.OBOTICS | 01

Στο πρόγραμμα σπουδών “GROBOTICS 01”, το παιδί θα μάθει πολλές βασικές έννοιες του προγραμματισμού, ολοκληρώνοντας τις προκλήσεις των μαθημάτων, που ενθαρρύνουν την εμπλοκή με το ρομπότ και τις κάρτες ιστοριών.

Διαθέτει πολλά σενάρια και ιστορίες που κάνουν τη μάθηση διασκεδαστική. Τα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες, ώστε να μάθουν να συνεργάζονται για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την ιστορία τους.

Πρόκειται για το πιο μικρό τμήμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που εντάσσει τα παιδιά στον μαγικό της κόσμο από “κούνια”. 

  • Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 33 εβδομάδες – 1.5 ώρα μάθημα / εβδομάδα.

GR.OBOTICS | 02

Στο πρόγραμμα σπουδών “GROBOTICS 02”, οι μαθητές εισάγονται σταδιακά στο κόσμο της μηχανικής, κατασκευάζοντας τα πρώτα τους ρομπότ.

Παράλληλα, οι μαθητές μπαίνουν και στον κόσμο του προγραμματισμού, δημιουργώντας απλές ιστορίες, ώστε να εκοικειωθπύν με ένοιες όπως: δομή επιλογής, δομή επανάληψης κ.α. 

Σε κάθε μάθημα διαφέρει η κατασκευή, ο προγραμματισμός ή η ιστορία που θα πρέπει να δημιουργήσουν.

Οι μαθητές παραλαμβάνουν στο τέλος του μαθήματος το φυλλάδιο του μαθήματος που περιέχονται αναλυτικά όλα τα παραπάνω.

  • Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 33 εβδομάδες – 2 ώρες μάθημα / εβδομάδα.

GR.OBOTICS | 03

Το πρόγραμμα σπουδών “GROBOTICS 03”, έρχεται σαν συνέχεια του προηγούμενου επιπέδου, με την διαφορά πως τα ρομποτικά κιτ και τα λογισμικά προγραμματισμού που χρησιμοποιούνται γίνονται πιο περίπλοκα, ώστε οι μαθητές να αναπτύσουν ακόμα περισσότερο τις δεξιότητες τους.

Κάθε μάθημα περιέχει διαφορετική κατασκευή, κώδικα προγραμματισμού, αλλά και ερωτήσεις κατανόησης.

Οι μαθητές παραλαμβάνουν στο τέλος του μαθήματος το φυλλάδιο του μαθήματος που περιέχονται αναλυτικά όλα τα παραπάνω.

  • Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 33 εβδομάδες – 2 ώρες μάθημα / εβδομάδα.

GR.OBOTICS | 04

Στο πρόγραμμα σπουδών “GROBOTICS 04”, οι μαθητές έχουν αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται, ώστε να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τις δεξιότητες τους. Τα ρομποτικά κιτ και τα προγραμματιστικά περιβάλλοντα γίνονται πιο απαιτητικά.

Οι κατασκευές που καλούνται να κατασκευάσουν περιέχουν πολλά στοιχεία μηχανικής, ενώ ο προγραμματισμός ενσωματώνει και στοιχεία φυσικής και μαθηματικών.

  • Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 33 εβδομάδες – 2 ώρες μάθημα / εβδομάδα.

GR.OBOTICS | 05

Στο πρόγραμμα σπουδών “GROBOTICS 05”, οι μαθητές έχοντας μπει στο Γυμνάσιο, μπορούν να κατανοήσουν ένοιες όπως: Συνάρτηση, Παράμετρος κ.α., αλλά και να μάθουν να δουλεύουν πάνω σε πιο “Επαγγελματικά” ρομπότ ικανά να αγωνιστούν σε διαγωνισμούς ρομποτικής με τον προγραμματισμό τους να περιλαμβάνει την ακολουθία μαύρης γραμμής, την ευθεία πορεία γυροσκόπιο, την επιτάχυνση κ.α.. 

  • Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 33 εβδομάδες – 2 ώρες μάθημα / εβδομάδα.

GR.OBOTICS | 06

Στο πρόγραμμα σπουδών “GROBOTICS 06” οι μαθητές ολοκληρώνουν την πορεία τους στην ρομποτική μαθαίνοντας να κατασκευάζουν, να προγραμματίζουν, αλλά και να σχεδιάζουν μόνοι τους τα ρομπότ τους. 

Το design του ρομπότ στο συγκεκτιμένο επίπεδο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ενώ ο προγραμματισμός τους γίνεται μέσω υψηλών γλωσσών προγραμματισμού όπως η Python και η C/C++.

Κάθε μάθημα δεν είναι και μία κατασκευή, αντιθέτως οι μαθητές υλοποιούν πολύπλοκα και χρονοβόρα projects κατά την διάρκεια του προγράμματος.

  • Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 33 εβδομάδες – 2 ώρες μάθημα / εβδομάδα.

GR.OBOTICS | IRONBRICK

Γνωρίστε την αγωνιστική ομάδα της σχολής μας #IRONBRICK όπου κάθε χρόνο λαμβάνει μέρος σε Πανελλήνιους & Παγκόσμιους διαγωνισμούς ρομποτικής. Αν έχετε εμπειρία στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα  τουλάχιστον ενός έτους, σας περιμένουμε να γίνετε και εσείς μέλη της “οικογένειας” μας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΕΔΩ.
  • Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 33 εβδομάδες – 4 ώρες μάθημα / εβδομάδα.

GR | CODING

Στο GR | CODING οι μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου μπορούν να προετοιμαστούν και να μάθουν διάφορες  γλώσσεςα υψηλού επιπέδου όπως: Python, C/C++ κ.α., ώστε να είναι σε θέση να συμμετάσχουν σε Πανελλήνιου διαγωνισμούς Προγραμματισμού.

Με την επιλογή της Python, οι μαθητές μπορούν να  δώσουν ηλεκτρονικές εξετάσεις, ώστε να λάβουν αναγνωρισμένο πιστοποιητικό (Επίπεδο 1, Επίπεδο 2, Επίπεδο 3) από τον επίσημο φορέα Global Cert.

Το ComputerGr σαν επίσημος συνεργάτης του δικτύου της Global είναι εξεταστικό κέντρο στην συγκεκριμένη πιστοποίηση. 

  • Κάθε Επίπεδο έχει διάρκεια 33 εβδομάδες – 1 ώρα μάθημα / εβδομάδα.

Φόρμα εγγραφής - Εκπαιδευτική Ρομποτική & Προγραμματισμός 2023-2024


    Μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στο τηλέφωνο 23210 55532 για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να σας αναλύσουμε το κάθε τμήμα ξεχωριστά.