Σεμινάριο Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ε.Φ.Ε.Τ.
Επικοινωνήστε στο 2321055532 ή συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα σας ενημερώσουμε.
Το προσωπικό των επιχειρήσεων τροφίµων (απλούς χειριστές) που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, µεταφέρουν, διακινούν τρόφιµα ή ασχολούνται µε το λιανικό εµπόριο, τη διάθεση τροφίµων, τη µαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή µεταποίησης τροφίµων.
Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται µε χειρισµό τροφίµων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση 14708/17- 08-07.
Να σηµειωθεί ότι η ανωτέρω ΥΑ δεν προβλέπει διαδικασία αυτοεκπαίδευσης και ως εκ τούτου α) άτοµα που πρόκειται στο µέλλον να συνάψουν σχέση εργασίας µε τον εργοδότη-επιχείρηση τροφίµων ή/και β) άνεργοι και που όλοι οι ανωτέρω θα έχουν θέση στην επιχείρηση ως «χειριστές τροφίµων» κατά την έννοια της ΥΑ 14708/2007 δεν δύναται να συµµετάσχουν στα ανωτέρω προγράµµατα του ΕΦΕΤ βάσει της σχετικής διαδικασίας που ορίζεται στην εν λόγω ΥΑ.
Το προσωπικό των επιχειρήσεων τροφίµων (απλούς χειριστές) που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, µεταφέρουν, διακινούν τρόφιµα ή ασχολούνται µε το λιανικό εµπόριο, τη διάθεση τροφίµων, τη µαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή µεταποίησης τροφίµων.
Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται µε χειρισµό τροφίµων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση 14708/17- 08-07.
Να σηµειωθεί ότι η ανωτέρω ΥΑ δεν προβλέπει διαδικασία αυτοεκπαίδευσης και ως εκ τούτου α) άτοµα που πρόκειται στο µέλλον να συνάψουν σχέση εργασίας µε τον εργοδότη-επιχείρηση τροφίµων ή/και β) άνεργοι και που όλοι οι ανωτέρω θα έχουν θέση στην επιχείρηση ως «χειριστές τροφίµων» κατά την έννοια της ΥΑ 14708/2007 δεν δύναται να συµµετάσχουν στα ανωτέρω προγράµµατα του ΕΦΕΤ βάσει της σχετικής διαδικασίας που ορίζεται στην εν λόγω ΥΑ.
- Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
- Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
- Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
- Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
- Το Εργασιακό Περιβάλλον
- Πρακτικές καθαρισμού
- Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
- Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων